Bryllup

Et kirkebryllup er en smuk begivenhed, og en dag som mange ser frem til. Det er helt specielt at stå der i kirken og sige ja til hinanden foran familie, venner og Gud.

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed. Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse. For at blive gift i folkekirken kræver det som minimum, at den ene af jer er medlem af folkekirken. 

I kan blive gift i Allinge Kirke, hvis I bor i sognet, eller på anden måde har tilknytning til sognet. Såfremt I ingen tilknytning har til Allinge-Sandvig Sogn, betales der efter gældende takstblad. 

Mere information

Du kan læse meget mere om bryllup i folkekirken på følgende link: 

https://www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/bryllup

 

 

 

Samtale med præsten

Alle kommende brudepar i Allinge Kirke bliver inviteret til en samtale med præsten om, hvad kærlighed egentlig er, hvad et ægteskaber er, hvad der er vigtigt for jer, og hvorfor I ønsker et kirkebryllup.

Kontakt sognepræst Elon Lauterlein på mail: eal@km.dk eller på telefon: 2091 3592, så kan I sammen finde et tidspunkt til bryllupssamtalen, hvor I udover ovennævnte vil få mere information om brylluppet og alt det praktiske.

Prøvelsesattest

Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen, som skal afleveres til præsten eller kirkekontoret. I skal udfylde en ægteskabserklæring til kommunen, for at få prøvelsesattesten. Blanketten findes på https://www.borger.dk/familie-og-boern/Aegteskab-og-parforhold/betingelser-for-aegteskab

Prøvelsesattesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder. 

Ændring af navn

Hvis I ønsker at ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I selv ansøge om det på https://www.borger.dk/familie-og-boern/Navne-og-navneaendring/Navneaendring 

I kan som hovedregel få hinandens mellem- og efternavne. Indtil tre måneder efter
vielsen er det gratis at få foretaget navneændring, hvis der er tale om, at I vælger
at få hinandens mellem- og efternavne. Det kaldes et navnefællesskab. 

Vidner

En kirkelig vielse har juridisk gyldighed. Derfor skal der være to vidner til stede under vielsen. Vidnernes navne og adresser oplyses til sognepræsten inden vielsen.
Vidnerne kan for eksempel være to familiemedlemmer, som er tilstede i kirken til jeres bryllup. 

Traditioner:

Der er massevis af traditioner i
 forbindelse med et bryllup.
Det er helt op til jer at
beslutte, hvilke I vil følge.
Det er jo Jeres dag!

Det kan dog være en god ide at
overveje, hvad I ønsker, før familie,
venner og præsten begynder
at stille spørgsmål.